Facebook
Twitter
YouTube

OTROŠKI BAZAR 2018 (13.9.2018)

Vabimo vas, da obiščete razstavni prostor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje na 13. Otroškem bazarju, ki bo letos potekal med 14. in 16. septembrom (od 9. do 19. ure) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Otroški bazar je izobraževalno-sejemska prireditev s kulturnim programom, ustvarjalnimi delavnicami, aktivnostmi za otroke ter predavanji za starše in učitelje. Med številnimi razstavljavci bo svojo dejavnost predstavila tudi URSZR v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije, Rdečim križem Slovenije ter ostalimi reševalci iz sistema zaščite in reševanja.
Na notranjem razstavnem prostoru v dvorani C bodo obiskovalci dobili informativno gradivo o naravnih in drugih nesrečah, lahko pa si bodo ogledali tudi posnetke z različnih reševalnih vaj. Za otroke do 9. leta starosti bo zanimiva lutkovna predstava Pikec Ježek in gasilko Jež, ki bo na sporedu v petek, 14. septembra, ob 9.15. Rdeči križ Slovenije bo predstavil krvodajalstvo, prikazal nudenje prve pomoči s postopki oživljanja ter opravil merjenje holesterola in krvnega tlaka, Gasilska zveza Slovenije pa bo predstavila svojo strokovno literaturo in informativno gradivo za mlade.
Na zunanjem prostoru se bodo predstavili gasilci z gasilskim vozilom, svojo opremo in dejavnost pa bodo predstavili tudi kinologi, jamarji, gorski reševalci in potapljači.

Vljudno vabljeni!

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE