Facebook
Twitter
YouTube

Obisk evropske komisarke za promet (19. 7. 2018)

V četrtek, 19.7.2018, je Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje obiskala evropska komisarka za promet Violeta Bulc. Sprejela sta jo ministrica za obrambo Andreja Katič in direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But.

Uvodoma je bil komisarki predstavljen projekt I_HeERO, v okviru katerega je Slovenija leta 2015 kot prva evropska država uvedla eKlic na področju celotnega ozemlja. V okviru projekta je bilo poleg uvedbe storitve eKlic izvedena tudi potrditev koncepta rešitev za vozila, ki prevažajo nevarne snovi, študija in potrditev koncepta storitve eKlic naslednje generacije in povezava na zunanje baze podatkov.
V nadaljevanju so bili komisarki predstavljeni informacijsko-komunikacijski EU projekti, ki spodbujajo čezmejno regionalno in evropsko sodelovanje. Komisarko so najbolj zanimale rešitve na področju premagovanja jezikovnih in informacijsko-komunikacijskih preprek pri čezmejnem sodelovanju v regiji. Skupna ugotovitev je bila, da se vsak na svojem področju srečujemo s podobnimi izzivi, ki bi se lahko v bodočih skupnih projektih naslavljali in reševali skupaj.
Ob zaključku obiska smo komisarki predstavili tudi delo in naloge Regijskega center za obveščanje Ljubljana, kjer si je ogledala sprejem in delovanje sistema eKlic.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE