Facebook
Twitter
YouTube

Tečaj za module v okviru mehanizma civilne zaščite Evropske unije (19. 6. 2018)

V okviru evropskega programa usposabljanja na področju civilne zaščite poteka od 16. do 22. junija 2018 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu osnovni tečaj za module civilne zaščite (MBC – Modules Basic Course).

Na 6-dnevnem tečaju sodeluje 20 udeležencev iz 19 držav (Avstrije, Bosne in Hercegovine, Francije, Finske, Grčije, Hrvaške, Italije, Litve, Madžarske, Malte, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Portugalske, Srbije, Slovaške, Slovenije, Španije in Velike Britanije. Tečaj je namenjen vodstvenim kadrom modulov (enot za zaščito, reševanje in pomoč) iz evropskih držav, ki sodelujejo v mednarodnih reševalnih operacijah oziroma intervencijah v tujini.
Po opravljenem tečaju se udeleženci lahko udeležijo štabnih, nato pa še praktičnih vaj v okviru evropskega programa usposabljanj na področju civilne zaščite.
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je vodilni partner pri izvajanju usposabljanj za module v obdobju 2016–2020 ter pri tem sodeluje s švedsko Agencijo za zaščito in pripravljenost (MSB), avstrijskim Rdečim križem (ARC), avstrijskim Ministrstvom za notranje zadeve (BM.I) in Gasilsko šolo iz Velike Britanije (FSC).
Prihodnji tečaj bo potekal septembra 2018.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE