Facebook
Twitter
YouTube

Obisk delegacije iz Črne gore (12. 4. 2018)

Od 11. do 12. aprila 2018 smo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje ter v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje gostili predstavnike Črne gore. Dvostranski obisk je bil del Programa sodelovanja med Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje in Sektorjem za zaščito in reševanje Črne gore za leto 2018.

Namen obiska je bil predstavitev in krepitev sodelovanja pri usposabljanju na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Gostom iz Črne gore je bil prvi dan predstavljen sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v Sloveniji in Izobraževalni center z gasilsko šolo na Igu. Prav tako so jim bili predstavljeni različni programi usposabljanj za pripadnike Civilne zaščite in enot za zaščito, reševanja in pomoč.
Drugi dan obiska so si predstavniki iz Črne gore ogledali delo Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, Center za obveščanje Republike Slovenije in Regijski center za obveščanje Ljubljana. Ob zaključku obiska je goste sprejel tudi generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE