Facebook
Twitter
YouTube

eKlic rešuje življenja – novinarska konferenca (11. 10. 2017)

V sredo, 11.10.2017, smo v Kranju sodelovali na novinarski konferenci ob predstavitvi zadnjih dosežkov na področju eKlica, elektronskega varnostnega avtomobilskega sistema za samodejni klic v sili na številko 112 iz vozila v primeru prometne nesreče.

Koristi rešitve eKlic za prebivalce in širšo družbo je na novinarski konferenci posebej izpostavil vodja Centra za obveščanje Republike Slovenije Boštjan Tavčar. Poudaril je pomen hitrosti in natančne lokacije nesreče pri reševanju človeških življenj. Od časa, ki se potrebuje za določitev lokacije osebe, ki potrebuje pomoč in časom, da se podatek o lokaciji posreduje reševalnim službam, je lahko odvisno tudi človeško življenje.

Sistem eKlic deluje na območju celotne Republike Slovenije od 1.12.2015. Predvideva se, da se bo z uvedbo tega sistema v Evropski uniji zmanjšalo število smrtnih žrtev v prometu za 2.500 letno. Hitra intervencija je namreč pomemben vzvod za zniževanje posledic nesreč in zato hitrejše rehabilitacije, s tem tudi hitrejše vrnitve na delo in integracijo posameznika v družbo.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE