Facebook
Twitter
YouTube

Projekt ADRIATIC 2018 (3. 10. 2017)

V sklopu projekta ADRIATIC 2018 poteka v Tuhelju od 3.10. do 4.10.2017 delavnica na temo gašenja na velikih plovilih in podvodnih dejavnosti.

Udeleženci delavnice so predstavniki Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Švedske in Generalnega direktorata za humanitarno pomoč in civilno zaščito (DG ECHO).

Na delavnici poteka izmenjava znanj in praks v primeru nesreč na morju - od požarov na velikih plovilih, reševanja ujetih na ladji, gašenja z letali... Namen projekta ADRIATIC 2018 je izvesti praktično vajo s scenarijem trčenja dveh ladij, zaradi česar pride do požara, ter posledično do razlitja goriva in onesnaženja morja ter obale. V vaji bodo testirani postopki mehanizma Civilne zaščite Evropske unije in nudenja podpore drzave gostiteljice (HNS), izmenjane dobre prakse med sodelujočimi in preverjena njihova interoperabilnost v primeru skupnega posredovanja ob nesreči na morju.

Naslednja delavnica, kjer se bo podrobneje obravnavalo ukrepe ob morskem in obalnem onesnaženju, bo potekala od 5.12. do 6.12.2017 v Kopru.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE