Facebook
Twitter
YouTube

Novinarska konferenca: Oktober – mesec požarne varnosti (27. 9. 2017)

V sredo, 27.9. 2017, smo v prostorih Sokolskega doma v Škofji Loki sodelovali na novinarski konferenci ob mesecu požarne varnosti. V projektu Oktober – mesec požarne varnosti vsako leto sodelujejo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije in Slovensko združenje za požarno varstvo.

Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je novinarske konference udeležila direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje Olga Andrejek.

V letu 2017 so tema projekta intervencijske poti in površine za gasilce, med katere spadajo dostopne poti za gasilce, dovozne poti za gasilska vozila, delovne površine za gasilska vozila in postavitvene površine za gasilska vozila. Pogosto se namreč zgodi, da ob požaru, nesreči ali ko nekdo potrebuje pomoč, interventna vozila ne morejo pripeljati do vhoda v stavbo ali njegovo bližino. Na intervencijskih poteh in površinah, ki so namenjene gasilcem, so parkirana ali ustavljena vozila, na njih so postavljene ovire (zapornice, zaporni količki, zabojniki za smeti, cvetlična korita in podobno), dovozne poti so preozke, imajo neprimerne zavoje, delovne površine so neustrezne in podobno. Hitro posredovanje reševalcev, ki je v takih primerih še kako pomembno, je tako lahko onemogočeno.

V projektu želimo ozavestiti prebivalce, da ravnajo odgovorno in upoštevajo talne oznake ter prometne znake, s katerimi so te površine označene. Na tematiko opozarjamo s sloganom Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti!

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE