Facebook
Twitter
YouTube

Tečaj za ukrepanje ob okoljskih nesrečah (15. 9. 2017)

Od 16. do 21. septembra 2017 poteka na Brdu pri Kranju tečaj za ukrepanje ob okoljskih nesrečah (Envrionemnt and Emergencies Training Course).

Udeleženci tečaja usposabljamo za položaje strokovnjakov v primeru okoljskih nesreč in bi se lahko vključili v intervencije ob večji okoljski nesreči, ko bi prizadeta država zaprosila za mednarodno pomoč.
Udeleženci tečaja prihajajo iz Avstrije, Latvije, Francije, Nemčije, Združenega Kraljestva, Nizozemske, Poljske, Romunije, Danske, Španije, Grčije, Malte, Slovenije, Švedske, Švice, Bolivije, Mozambika, Nepala in Salomonskih otokov.
V okviru tečaja bo poleg predavanj organizirana tudi terenska vaja v širši okolici Kranja, kjer bodo udeleženci identificirali simulirane nevarne snovi ter ocenili možnost nevarnejšega vpliva na okolje. V okviru vaje bodo udeleženci pomagali lokalnim oblastem s priporočili za možne dodatne ukrepe pri blaženju vplivov na okolje, bodo pa predlagali tudi dodatno mednarodno pomoč, ki bi jo prizadeta država lahko zaposlila. Glavni poudarek vaje bo izmenjava informacij med samimi strokovnjaki in njihova komunikacija z namišljenimi lokalnimi in nacionalnimi uradniki, različnimi vladnimi organizacijami, mednarodnimi akterji in drugimi udeleženci.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE