Facebook
Twitter
YouTube

Tečaj za module v okviru mehanizma civilne zaščite (6.9.2017)

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu poteka od 2. do 8. septembra 2017 že tretji osnovni tečaj za module civilne zaščite (MBC – Modules Basic Course) v letošnjem letu.

Glavni namen tečaja je povečati zmožnost vodstva modulov (enot za zaščito, reševanje in pomoč) iz evropskih držav za sodelovanje v mednarodnih intervencijah, tako na območju EU kot v tretjih državah, in jih uspešno vključiti v usklajen mednarodni odziv ob večjih nesrečah, predvsem prek mehanizma civilne zaščite EU. Udeleženke in udeleženci iz 18 različnih držav (Avstrije, Belgije, Češke, Črne gore, Danske, Francije, Grčije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Malte, Nemčije Nizozemske, Romunije, Slovenije, Srbije, Španije in Švedske) delujejo v okviru sistemov zaščite in reševanja v svojih državah, hkrati pa so s svojimi moduli na voljo za sodelovanje v mednarodnih intervencijah.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje izvaja tečaj v okviru evropskega programa usposabljanja na področju civilne zaščite kot vodilni partner skupaj s tremi konzorcijskimi partnerji: Švedsko agencijo za zaščito in pripravljenost (MSB), avstrijskim Ministrstvom za notranje zadeve (BMI) in avstrijskim Rdečim križem (ARC). Dodatno v projektu kot izvajalec tečajev nastopa Gasilska šola iz Velike Britanije (FSC).

V obdobju 2016-2020 bo skupaj izvedenih 20 Osnovnih tečajev za module civilne zaščite (MBC). Posameznega tečaja, ki traja šest polnih dni in obsega tako teoretični kot praktični del, se lahko udeleži največ 20 udeležencev.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE