Facebook
Twitter
YouTube

Usposabljanje reševalcev iz vode s čolni (4.9.2017)

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sklopu pobude za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za jugovzhodno Evropo organizira usposabljanje reševalcev iz vode s čolni v okviru projekta skupne enote za ukrepanje ob poplavah v jugovzhodni Evropi – projekt JERU SWIFT trening.

Usposabljanje bo potekalo od 3. do 8. septembra 2017 v Novi Gorici (Solkan) in se bo osredotočilo na reševanje na vodi s čolni na divjih in tekočih vodah. Udeleženci so predstavniki dveh nacionalnih ekip iz Albanije in Romunije. Skupno na tečaju sodeluje 18 udeležencev.

URSZR usposabljanje JERU SWIFT izvaja že drugič letos. Prvič so na usposabljanju sodelovali predstavniki treh nacionalnih ekip iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovenije.
Projekt se bo končal s skupno praktično vajo – NATO vaja EADRCC BiH 2017, ki bo potekala od 24. do 28. septembra 2017. Cilj projekta je vzpostavitev učinkovitega regionalnega sodelovanja in koordinacije za pripravljenost v regiji jugovzhodne Evrope v primeru poplav.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE