Facebook
Twitter
YouTube

Predstavitev dežurnih helikopterskih posadk Slovenske vojske (10. 8. 2017)

Na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika je danes, 10. avgusta, potekala predstavitev dela dežurnih helikopterskih posadk Slovenske vojske, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja.

Predstavitve se je udeležil tudi namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Branko Dervodel, ki je predstavnikom medijev predstavil pomembnost delovanja dežurnih helikopterskih posadk Slovenske vojske v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, še posebej pri zagotavljanju pomoči pri reševanju v gorah, nujni medicinski pomoči in gašenju požarov. Namestnik generalnega direktorja Dervodel je še posebej pohvalil odlično sodelovanje s 15. polkom vojaškega letalstva Slovenske vojske ob zadnjih industrijskih požarih in požarih v naravnem okolju na Krasu in se pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske zahvalil za hitro in uspešno posredovanje v zadnjih intervencijah.
Na predstavitvi dela dežurnih helikopterskih posadk Slovenske vojske, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja so pripadniki 15. polka vojaškega letalstva predstavili praktični postopek gašenja z letalom Pilatus PC-6 ter opremo in postopke reševanja.

foto: Bruno Toič

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE