Facebook
Twitter
YouTube

Pripravljenost Slovenije na velike požare v naravi (26. 7. 2017)

V sredo, 26.7.2017, smo na novinarski konferenci v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje - enota Sežana predstavili pripravljenost Slovenije na velike požare v naravnem okolju.

Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi. Gozdovi prekrivajo kar 60% njene površine. Prav zato je verjetnost nastanka požarov relativno velika. V povprečju se število intervencij na požarih skupaj v Sloveniji giblje med 7.000 in 9.000 na leto, od tega je med 1.500 do 4.000 intervencij na leto v zvezi z požari v naravi oz. na prostem.

V ta namen smo v sredo, 26.7.2017, organizirali novinarsko konferenco. Ministrica za obrambo ANDREJA KATIČ, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje DARKO BUT, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije SREČKO ŠESTAN, predsednik Gasilske zveze Slovenije JOŠT JAKŠA in stotnik Slovenske vojske SIMON JAKSETEVIČ so predstavili ukrepe, s katerimi se v Sloveniji zagotavlja pripravljenost na velike požare v naravnem okolju, načine sofinanciranja pripravljenosti na požare in stroške intervencij ob požarih, statistične podatke o požarih v Sloveniji, državni načrt zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju in potek usposabljanja in izvajanja intervencij gasilcev pri gašenju požarov.

Ob zaključku smo si ogledali tudi usposabljanje gasilcev za ukrepanje ob požarih v naravnem okolju, ki bo od 24.7. do 24.8. vsak teden potekalo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje – enota Sežana.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE