Facebook
Twitter
YouTube

Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja – zaključek (10. 6. 2017)

V soboto, 10.6.2017, so se odvile še zadnje aktivnosti na Bogatajevih dnevih zaščite in reševanja v Murski Soboti.

Dopoldan smo začeli s 23. regijskim preverjanjem usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Kljub dežju, ki jim je oteževal delo, so ekipe prikazale odlično usposobljenost in pripravljenost. Med njimi se so v različnih kategorijah najbolj izkazale ekipe OZRK Gornja Radgona, GFM Ljutomer in Rdeči križ Čakovec, ki jim iskreno čestitamo!!

Na atletskem stadionu so se gasilci merili na mednarodnem gasilskem tekmovanju, ki je vključeval dve disciplini in sicer vajo z motorno brizgalno ter štafeto na 400 metrov z ovirami za člane in članice. Zmagale so naslednje ekipe: PGD Hajdoše-članice B, PGD Šmartno na Pohorju-člani B, PGD Hajdoše-članice A, PGD Oplotnica-člani A. Vsem gasilcem iskreno čestitamo!

Potekale pa so tudi ostale aktivnosti in prikazi sil za zaščito, reševanje in pomoč, posveti, lutkovne predstave…
Na ogled prizorišč, razstavišč in delovišč smo danes povabili tudi tuje goste, ki so se odzvali v velikem številu. Iz štirinajst držav  je prišlo kar petdeset gostov.

Bogatajeve dneve zaščite in reševanja smo zaključili v soncu na grajski ploščadi v Mestnem parku, kjer so gasilci, ki so tekmovali, dobili priznanja, postojnski gasilci pa so prejeli v uporabo tudi avtolestev.

Organizatorjem, razstavljavcem in vsem sodelujočim se za opravljeno delo iskreno zahvaljujemo ter verjamemo, da smo obiskovalcem prireditve Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja v Murski Soboti uspeli dokazati, da ob nesrečah ne bodo sami. 

Življenja rešujemo skupaj!

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE