Facebook
Twitter
YouTube

Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017 - 2.dan (9. 6. 2017)

Tudi v petek, 9.6.2017, so na Bogatajevih dnevih zaščite in reševanja 2017 potekale številne aktivnosti povezane s sistemom varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Poleg prikaza aktivnosti sil za zaščito, reševanje in pomoč na vseh razstaviščih in deloviščih, smo že v dopoldanskih urah organizirali različne posvete, med drugim tudi posvet županov, kjer smo razpravljali o različnih vidikih in aktualnih temah s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Na novinarski konferenci smo z ministrico za obrambo Andrejo Katič predstavili pripravljenost, organizacijo in opravljene naloge v našem sistemu. Poudarili smo, da se kljub finančnim in kadrovskim izzivom trudimo, da bi bilo obvladovanje nesreč še hitrejše in učinkovitejše.

Popoldan smo začeli s pripravami na vajo državnega pomena »Vaja Murska Sobota 2017«, katere scenarij je predvideval večje število nesreč, ki so nastale ob neurju. Na vaji je sodelovalo 275 udeležencev, ki so svoje naloge reševanja odlično opravili. Vajo so si ogledali tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ministrica za obrambo Andreja Katič in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan.

V zaključku dneva pa smo organizirali še tek 112, kjer so se pomerili vsi, ki sodelujejo v enotah, službah in organih Civilne zaščite, gasilskih enotah, operativnih sestavih društev in drugih nevladnih organizacij ter drugih silah za zaščito, reševanje in pomoč, pripadniki Slovenske vojske, Policije ter ostali.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE