Facebook
Twitter
YouTube

Otvoritev Bogatajevih dnevov zaščite in reševanja 2017 (8. 6. 2017)

V četrtek, 8.6.2017, so se v sklopu Bogatajevih dnevov za zaščito in reševanje 2017 pričele predstavitve in dinamični prikazi aktivnosti sil za zaščito, reševanje in pomoč.

Čez dan so nas obiskali otroci iz vrtcev in osnovnih šol, ki smo jih opozorili na nevarnosti naravnih in drugih nesreč ter jim predstaviti načine, kako se na njih pripraviti in se pred njimi zaščititi. Potekali pa že tudi prvi strokovni posveti, aktivnosti na deloviščih, prikazi reševanj in lutkovne predstave.

Prireditev Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017 je v popoldanskih urah uradno odpril državni sekretar dr. Erik Kopač.

Delovanje sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami si bo od 8. do 10. junija 2017 mogoče ogledati v središču Murske Sobote v razstavnih šotorih v obliki statičnih predstavitev ter v obliki dinamičnih predstavitev na različnih lokacijah v mestu, kjer bodo enote, službe in organizacije predstavile opremo in prikazale reševalne tehnike oziroma simulacije reševanja.

Na prireditvi sodelujejo:
- organi, enote in službe Civilne zaščite;
- različne (poklicne in prostovoljne) reševalne službe in sestavi, ki jih organizirajo nevladne organizacije (gasilci, potapljači, jamarji, kinologi, gorski reševalci,…),
- enote gospodarskih družb, zavodov in drugih organizacij;
- državni organi in lokalna skupnost; - Slovenska vojska, Policija, Rdeči križ,...

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE