Facebook
Twitter
YouTube

Obisk predsednika Vlade Republike Slovenije (9.5.2017)

V torek, 9. maja 2017, je predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar z delegacijo obiskal Izpostavo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Celje. V spremstvu državnega sekretarja Ministrstva za obrambo mag. Miloša Bizjaka, generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darka Buta ter vodje Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Celje Janeza Melanška si je ogledal Regijski center za obveščanje Celje.

Leta 2016 je bil ta center z 49.765 klici v sili na številko 112 tretji najbolj obremenjen center za obveščanje v državi, z odzivnim časom 4,15 sekunde pa najhitrejši med vsemi. Operativno delovanje in naloge regijskega centra sta predstavila vodja Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Celje in vodja Regijskega centra za obveščanje Celje, pri čemer sta poudarila dobro usposobljenost operaterjev, ki se odzivajo na klice v sili in opravljajo operativno-komunikacijske naloge opazovanja, obveščanje in alarmiranja 24 ur na dan, neprekinjeno 365 dni v letu. Predsednik vlade se je seznanil tudi z uresničevanjem aktualnih nalog v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Predstavil mu jih je generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ki je predsednika vlade povabil tudi na Bogatajeve dneve zaščite in reševanja 2017, ki bodo od 8. do 10. junija 2017 v Murski Soboti.

Ob koncu obiska se je predsednik vlade sestal tudi s predstavniki Gasilske zveze Slovenije in gasilskih zvez z območja pristojnosti celjske izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Gasilcem se je zahvalil za njihovo požrtvovalno delo ob naravnih in drugih nesrečah ter pri tem izpostavil poplave v porečju Savinje, ki so konec prejšnjega meseca prizadele kar 21 občin v regiji. Prav tako je opozorili tudi na nevarnosti, ki jih prinaša poklic gasilca, kot se je izkazalo ob zadnjem obsežnem požaru v Hrastovcu pri Velenju.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE