Facebook
Twitter
YouTube

Končana seja Sveta Vlade Republike Slovenije za VNDN (26. 4. 2017)

V torek, 25. aprila 2017, je v prostorih Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje na Igu potekala 2. seja Sveta Vlade Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki jo je vodil predsednik Sveta dr. Matjaž Mikoš.

Na seji Sveta Vlade Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami so člani Sveta potrdili program dela za leto 2017 ter se seznanili z letnim načrtom varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Člani Sveta so se seznanili z informacijo o končanem strokovnem simpoziju, dnevu Bojana Ušeničnika, ter aktivnostmi v juniju na Bogatajevih dnevih zaščite in reševanja v Murski Soboti in 4. svetovnem forumu o zemeljskih nesrečah v Ljubljani. Člani Sveta so se med drugim seznanili s stališči Republike Slovenije na Globalnem forumu za zmanjševanje tveganja nesreč, ki bo maja potekala v Cancunu v Mehiki, predstavljeni pa sta bili tudi Digitalna agenda in kampanja Organizacije združenih narodov Odporni na nesreče, moje mesto se pripravlja, ki jo izvajamo tudi v Sloveniji.

2. seje Sveta Vlade Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami so se udeležili generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But, ki je tudi podpredsednik Sveta, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan ter direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Olga Andrejek.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE