Facebook
Twitter
YouTube

Usposabljanje reševalcev iz vode (12. 4. 2017)

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sklopu Pobude za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za jugovzhodno Evropo (pobuda DPPI SEE) organizira usposabljanje reševalcev iz vode s čolni v okviru Projekta skupne enote za ukrepanje ob poplavah v jugovzhodni Evropi – projekt JERU SWIFT trening.

Usposabljanje bo potekalo od 10. do 15. aprila 2017 v Novi Gorici (Solkan) in se bo osredotočilo na reševanje na vodi s čolni na divjih in tekočih vodah. Udeleženci so predstavniki treh nacionalnih ekip iz Slovenije, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Skupno na tečaju sodeluje 27 udeležencev.

Projekt predvideva štiri praktična usposabljanja za vseh 10 članic pobude DPPI SEE in poleg usposabljanja vključuje tudi skupno organiziranje ekip, opremljanje z osebno zaščitno opremo za reševanje na divji vodi ter se bo končal s skupno praktično vajo, ki bo potekala letos septembra v Bosni in Hercegovini. Cilj projekta je vzpostavitev učinkovitega regionalnega sodelovanja in koordinacije za pripravljenost v regiji jugovzhodne Evrope v primeru poplav.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE