Facebook
Twitter
YouTube

Sestanek Pobude za pripravljenost in preprečevanje nesreč (10.4.2017)

V Bukarešti je 4. in 5. aprila 2017 potekal 34. regionalni sestanek Pobude za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za jugovzhodno Evropo (pobuda DPPI SEE), ki ga je gostila Romunija kot predsedujoča država pobudi v letu 2017.

Sestanka so se udeležili predstavniki držav članic iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Bolgarije, Makedonije, Črne gore, Slovenije in Srbije ter predstavniki partnerskih držav in organizacij. 

Predstavnika Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sta na sestanku poročala o razvoju in novostih s področja civilne zaščite, nedavnih nesrečah v regiji ter odzivu Slovenije nanje. Predstavila sta aktivnosti v okviru Projekta skupne enote za ukrepanje ob poplavah v jugovzhodni Evropi – projekt JERU, v okviru katerega Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje organizira tečaj na divjih vodah, ki bo potekal od 10. do 15. aprila 2017 v Solkanu, ter aktivnosti Republike Slovenije pri Implementaciji Sendajskega okvira za zmanjšanje tveganj nesreč za obdobje od 2015 do 2030. V okviru Programa usposabljanja za varstvo pred nesrečami za leto 2017 pa sta napovedala že deveto izvedbo Temeljnega usposabljanja reševanja iz jam, ki ga organizira Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje in bo potekal od 17. do 26. septembra 2017 v Sežani. Na sestanku je bilo obravnavano in predstavljeno tudi administrativno, institucionalno in finančno delovanje pobude v zadnjem polletju.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE

Prikaži vse