Facebook
Twitter
YouTube

Ravnanje z otroki med nesrečo in soočanje s stresom (5. 4. 2017)

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu 4. in 5. aprila 2017 poteka usposabljanje reševalcev za uspešno soočanje s stresom in izgorelostjo ter komunikacijo z otroki med reševalno akcijo.

Na povabilo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje predava Bruno Almedida de Brito, priznani strokovnjak psiholog, specializiran za travmatične dogodke. Bruno Almedida de Brito dela za civilno zaščito na Portugalskem, pa tudi drugod po Evropi, ter je strokovnjak za psihosocialne intervencije in koordinacijo skupin za zagotavljanje psihosocialne pomoči. Na usposabljanju, ki je del projekta Evropske unije Razvoj in implementacija sistema psihosocialne pomoč reševalcem in prebivalcem po nesrečah, bo udeležencem prvi dan predaval o ravnanju z otroki ob nesreči in po njej ter drugi dan o stresu in izgorelosti za vodje.

Udeleženci usposabljanja so poklicni in prostovoljni gasilci, gorski reševalci, psihologi in drugi, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE