Facebook
Twitter
YouTube

POSVET - Evropska sredstva za projekte s področja ZiR (10. 3. 2017)

V četrtek, 9. marca, je Uprava RS za zaščito in reševanje v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu organizirala posvet na temo možnosti črpanja evropskih sredstev za projekte s področja zaščite, reševanja in pomoči.

V otvoritvenem govoru je skoraj 100 udeležencev posveta najprej pozdravil generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But. Na dogodku so bili nato podani številni nasveti, kako črpati sredstva iz različnih finančnih mehanizmov Evropske unije in pripraviti projekte, kako oblikovati projektno partnerstvo, kako strukturirati projektno prijavo ter zagotoviti učinkovito izvedbo projekta. Predstavljeni so bili primeri dobrih praks evropskih projektov s področja zaščite in reševanja, kot so projekti Občine Ajdovščina – Hollistic, Občine Murska Sobota – Rešujmo skupaj ter projekt Matilda Uprave za zaščito in reševanje – Vzpostavitev mednarodnih modulov za ocenjevanje in podpiranje stavb po potresu.

Dodatno bo mogoče vprašanja o črpanju evropskih sredstev za projekte s področja zaščite, reševanja in pomoči postaviti tudi med Bogatajevimi dnevi zaščite in reševanja, ki bodo od 8. do 10. junija 2017 v Murski Soboti, kjer bo delovala tudi informacijska točka EU.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE