Facebook
Twitter
YouTube

REGIJSKA PRIREDITEV OB DNEVU CIVILNE ZAŠČITE (9. 3. 2017)

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Novo mesto je v soorganizaciji z Občino Šmarješke Toplice organizirala osrednjo regijsko prireditev ob 1. marcu – DNEVU CIVILNE ZAŠČITE. Slovesnost je potekala v torek, 7. marca 2017, ob 17. uri, v Osnovni šoli Šmarjeta.

Prisotne so nagovorili županja občine Šmarješke Toplice, ga. Bernardka Krnc, Poveljnik Civilne zaščite Dolenjske regije g. Klemen Gorše in slavnostni govornik g. Janko Petrovič, vodja izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Republike Slovenije.
Prireditev so s kulturnim programom popestrili skupina Šmarjetke in učenci Osnovne šole Šmarjeta, skupaj s povezovalko programa ga. Jasmino Novak.
Priznanja in znake civilne zaščite  letošnjim nagrajencem  sta svečano podelila g. Janko Petrovič, vodja izobraževalnega centra za zaščito in reševanje in poveljnik Civilne zaščite Dolenjske regije g. Klemen Gorše.

BRONASTI ZNAK Civilne zaščite kot priznanje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči se podeli naslednjim nagrajencem:

 1. Slavku HRIBARJU,
 2. Antoniji BALKOVEC,
 3. Francu PETERLETU,
 4. Ireni PUST,
 5. Toniju GRABNARJU,
 6. PGD Stara vas Loka,
 7. Dr. Zdenku ŠALDI,
 8. Jerneju RAMOVŠU in
 9. Renati BRUNSKOLE. 

SREBRNI ZNAK civilne zaščite za posebne zasluge in poseben prispevek pri razvijanju in krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ob naravnih in drugih nesrečah naslednjim nagrajencem:

 1. Francu ŠKUFCA,
 2. Zalki KLEMENČIČ in
 3. Alojzu SLADIČU. 

Srebrni znak CZ so prejela tudi Prostovoljna gasilska društva, ki praznujejo visoke jubileje, oz. 110 let delovanja:

 1. Prostovoljno gasilsko društvo Otočec,
 2. Prostovoljno gasilsko društvo Vavta vas in
 3. Prostovoljno gasilsko društvo Velika Loka. 

Tudi ob tej priložnosti izrekamo posebne čestitke prejemnikom priznanj Civilne zaščite in se jim zahvaljujemo za izredne dosežke na področju opravljanja nalog zaščite, reševanja in pomoči.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE