Facebook
YouTube

Analiza regijskih in državnega preverjanja ekip prve pomoči (29.11.2016)

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je bila 28. 11. 2016 sklepna analiza regijskih in državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RK leta 2016. Letos je bilo maja in junija 11 regijskih preverjanj, na katerih je sodelovalo 129 ekip, na državnem preverjanju pa se je 1. oktobra v Slovenj Gradcu pomerilo 14 najbolje ocenjenih ekip z regijskih preverjanj. Na regijskih oziroma državnem preverjanju so sodelovale ekipe prve pomoči CZ, ki jih organizirajo občine, gospodarske družbe, zavodi in druge organizacije, šole in drugi javni zavodi ter druge nevladne organizacije, ter ekipe prve pomoči RK.

Regijska preverjanja

Regijska preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RK so bila v vseh izpostavah URSZR oziroma regijah. Bilo jih je enajst, ker sta po dve izpostavi, URSZR Nova Gorica in Koper ter URSZR Brežice in Trbovlje, pripravili regijsko preverjanje skupaj, prvi v Ankaranu, drugi v Velenju.

Regijska preverjanja so bila namenjena obnavljanju praktičnega znanja, vzdrževanju usposobljenosti, delovanju v različnih okoliščinah, spodbujanju članov po kakovostnejšem izvajanju prve pomoči ter predstavitvi dejavnosti prve pomoči najširšemu krogu prebivalstva.

Na regijskih preverjanjih je sodelovalo 129 ekip:

 Državno preverjanje

Na XXII. državno preverjanje, bilo je 1. oktobra 2015 v Slovenj Gradcu, so se uvrstile ekipe prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki so na izbirnih preverjanjih dosegle prvo mesto, in najboljša drugouvrščena ekipa z regijskih preverjanj.

 Na državnem preverjanju je sodelovalo 14 ekip prve pomoči:

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE

jan febmaraprmajjun
julavgsepoktnovdec
Prikaži vse


PRILOGE