Facebook
YouTube

Štabna vaja za module civilne zaščite v ciklu 2016/17 (21.11.2016)

V  Nemčiji, v Bonnu, bo med 19. in 22. novembrom 2016 potekala 1. štabna vaja za module civilne zaščite v ciklu 2016/17, ki jo bo v sodelovanju z Evropsko komisijo izvedel konzorcij sorodnih služb s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami iz Nemčije, Belgije, Hrvaške in Slovenije. Na štabni vaji bosta v vodstvu vaje sodelovala predstavnika Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kot udeleženca pa bosta na vaji sodelovala vodji Enote za iskanje in reševanje iz jam z Jamarske zveze Slovenije.

Na vaji bodo sodelovali strokovnjaki, člani modulov civilne zaščite, enot za tehnično podporo in pomoč ter ekip za oceno stanja in koordinacijo.Udeleženci bodo lahko svoja znanja preizkusili in prikazali skozi različne vloge, povezane z aktivnostmi in delom na misiji ob hudi naravni nesreči, ki se zgodi v državi zunaj Evropske unije. Pripravljeni scenarij omogoča preverjanje specifičnih situacij, s katerimi bi se lahko pripadniki modulov in ekip strokovnjakov tudi sicer srečevali pri napotitvah na reševalne intervencije/misije v tujino (prihod v državo, vzpostavitev centra za sprejem in napotitev mednarodnih reševalnih enot, vzpostavitev in delovanje operativnega centra za koordinacijo dela reševalnih enot ...).

Na štabni vaji bosta v vodstvu vaje poleg dveh predstavnikov uprave kot udeleženca  sodelovala tudi predstavnika Enote za iskanje in reševanje iz jam in Jamarske zveze Slovenije. Slovenija bo namreč enoto za iskanje in reševanje v jamah (Cave Search and Rescue team Slovenia – CSAR) kmalu registrirala in certificirala kot del Evropskega prostovoljnega nabora predhodno odrejenih odzivnih zmogljivosti držav članic v okviru Mehanizma Evropske unije za področje civilne zaščite.

Naslovna fotografija je simbolna - arhiv URSZR: Reševanje iz Primadone, 31.7. 2016.

 

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE

jan febmaraprmajjun
julavgsepoktnovdec
Prikaži vse