Facebook
YouTube

Zmanjševanje tveganja nesreč v regiji Jugovzhodne Evrope (17.11.2016)

Na Bledu od ponedeljka, 14., do petka, 18. novembra, poteka 6. mednarodni tečaj na temo zmanjševanja tveganja nesreč, ki ga v okviru Pobude za pripravljenost in preventivo pred nesrečami  v Jugovzhodni Evropi – DPPI soorganizirata Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje in hrvaška Državna uprava za zaščito in reševanje.

Tečaja se udeležuje 16 udeležencev iz Albanije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Turčije, Albanije, Bolgarije in udeleženki iz Slovenije. V že tradicionalnem slovensko-hrvaškem sodelovanju pri vsakoletni izvedbi tečaja se udeleženci seznanjajo s celostnim pristopom pri zmanjševanju tveganja nesreč, odziva ​​na nesreče in trajnostno obnovo po nesrečah, značilnih za regijo Jugovzhodne Evrope. 

Tečaj se poglobljeno usmerja na koncepte in smernice zmanjševanja tveganja nesreč skladno z usmeritvami Sendajskega okvira za zmanjševanje tveganja nesreč za obdobje 2015–2030 in spodbuja udeležence, da v svoje vsakodnevne službene in zasebne aktivnosti vključujejo priporočila okvira s ciljem zmanjšanja tveganja nesreč.

Ob koncu tečaja bodo udeleženci predstavili rezultate projektnega dela na temo zmanjševanja tveganja nesreč in jih kasneje v domačem okolju morda prelili v prakso. 


Pripravila: Jernej Hudohmet, Katja Banovec Jurošnazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE

jan febmaraprmajjun
julavgsepoktnovdec
Prikaži vse