Facebook
YouTube

Regionalni sestanek DPPI SEE (15.11.2016)

Republika Slovenija – Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v letu 2016 predseduje Pobudi za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za Jugovzhodno Evropo (DPPI SEE) ter kot predsedujoča država pobudi vodi 33. regionalni sestanek, ki bo potekal 15. in 16. novembra 2016 v Sarajevu. Vodil ga bo Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Namen jesenskega regionalnega zasedanja pobude je predstavitev razvoja in novosti s področja civilne zaščite, nedavnih nesreč na območju Jugovzhodne Evrope in aktivacij Mehanizma EU na področju civilne zaščite. Na dnevnem redu sestanka je tudi implementacija Sendajskega okvira za zmanjšanje tveganj nesreč za obdobje 2015–2030 na nacionalni in regionalni ravni. Poleg aktualnih dogodkov s področja civilne zaščite v regiji pa bodo obravnavane tudi institucionalne zadeve pobude, letni načrt Projekta izobraževanja in usposabljanja za varstvo pred nesrečami v Jugovzhodni Evropi (DMTP program), nadaljnje izvajanje Projekta skupne enote za ukrepanje ob poplavah (JERU-projekt) in evropskih projektov v regiji.   

Regionalnega sestanka se bodo udeležile delegacije držav članic pobude (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Hrvaška, Makedonija, Romunija, Slovenija, Srbija in Turčija), partnerskih organizacij (Združeni narodi – UNISDR, UNDP, RCC) in partnerskih držav (Danska, Italija, Švedska) z namenom seznanitve z aktualnim dogajanjem na področju civilne zaščite v regiji ter z namenom ohranitve sinergije in medsebojnega sodelovanja na tem področju.  

Naslovna fotografija je simbolna. Arhiv URSZR.  

 

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE

jan febmaraprmajjun
julavgsepoktnovdec
Prikaži vse