Facebook
Twitter
YouTube

Sedmi Evropski forum za zmanjševanje tveganja nesreč (3. 10. 2016)

V Helsinkih na Finskem se je danes začel redni letni Evropski forum za zmanjševanje tveganja nesreč. Foruma se udeležuje okoli 70 udeležencev iz 40 evropskih držav, med njimi tudi predstavnica iz Slovenije. Dr. Robert Gasser, posebni predstavnik generalnega sekretarja Združenih narodov za zmanjševanje tveganj nesreč, je v svojem uvodnem govoru poudaril povezovalno vlogo aktivnosti zmanjševanja tveganj nesreč v mednarodni skupnosti ter pohvalil izredno aktivno vlogo evropskih držav in evropske platforme za zmanjševanje tveganja nesreč na tem področju.

Tridnevni dogodek je namenjen izmenjavi izkušenj in znanj s področja zmanjševanja tveganj nesreč med nacionalnimi kontaktnimi točkami v Evropi, osredotočenih na implementacijo Sendajskega okvira za zmanjševanje tveganja nesreč 2015–2030. Med pomembne prihodnje mednarodne dogodke na tem področju spada srečanje Globalne platforme za zmanjševanje tveganja nesreč, ki bo maja 2017 v Cancunu v Mehiki.

Evropski forum za zmanjševanje tveganja nesreč se bo končal v sredo, 5. oktobra, s sprejetjem skupnega zaključnega dokumenta in predajo predsedovanja forumu finski naslednici Turčiji.

Katja Banovec Juroš

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE