Facebook
Twitter
YouTube

Vaja Lopata 2016 (27. 9. 2016)

V nedeljo, 2. oktobra 2016, bo med 9. in 11. uro na štajerski avtocesti, na odseku Slovenske Konjice–Celje, enodnevna napovedana in kombinirana vaja sil za zaščito in reševanje za ukrepanje ob množični nesreči na avtocesti. Predpostavka te regijske vaje je prometna nesreča pri počivališču Zima, v kateri je udeleženih več vozil, vključno s cisterno za prevoz nevarnih snovi, in okoli 20 ljudi z različnimi vrstami poškodb. Vajo bo vodil Silvester Šrimpf, vodja Izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Celje, ki je tudi namestnik poveljnika Civilne zaščite za zahodnoštajersko regijo, aktivirane pa bodo vse z načrtom za ukrepanje ob množični nesreči na avtocesti predvidene sile za zaščito in reševanje.

Na vaji sodelujejo javne službe za zaščito, reševanje in pomoč, regijske enote in službe Civilne zaščite, organi, službe in nevladne organizacije, ki po Načrtu zaščite in reševanja ob množični nesreči na avtocesti opravljajo naloge zaščite, reševanja in pomoči ter tudi zaščitne ukrepe: 

Vajo organizirajo:

Predpostavka vaje

Vaja Lopata 2016 se pripravi in izvede na podlagi predpostavke, da je na avtocesti A1, na odseku Slovenske Konjice–Arja vas, pri počivališču Zima, prišlo do večje prometne nesreče, v kateri je udeleženih več osebnih vozil, kombinirano vozilo za prevoz potnikov in tovorno vozilo s cisterno nevarnih snovi. V poškodovanih vozilih se nahaja 20 poškodovancev z različnimi vrstami in stopnjami poškodb ter nevarne snovi. 

Namen in cilji vaje so:

Informacije o vaji

Kontaktni osebi sta:

 

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE