Facebook
Twitter
YouTube

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje na sejmu Sobra (22. 9. 2016)

Od  22. do 24.  septembra 2016 bo na Pomurskem sejmu, d. d., Cesta na stadion 2 v Gornji Radgoni, 6. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja Sobra 2016. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje bo na razstavnem prostoru v hali A2 in pred njo predstavila svojo organiziranost in glavne dejavnosti, med drugim sistem opazovanja, obveščanja in javnega alarmiranja, informacijsko-komunikacijski sistem, usposabljanje,  osebno in vzajemno zaščito, raziskave, mednarodno sodelovanje, ocenjevanje škode po naravnih in drugih nesrečah. Na ogled bo oprema in delovanje enot, služb in organov Civilne zaščite ter drugih organizacij s področja zaščite, reševanja in pomoči.          Vljudno vabljeni!

Na sejmišču bodo potekale promocijske aktivnosti za predšolsko in šolsko mladino, povezane z varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami. Prikazan bo  program informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in šolske mladine za osebno in vzajemno zaščito ter preventivna akcija Delujmo preventivno, ki bo potekala v oktobru –mesecu požarne varnosti. Pripravljen bo otroški kotiček, pa tudi kviz za najmlajše obiskovalce sejma. Za predšolske in osnovnošolske otroke prve triade bosta drugi dan sejma v dvorani 5 organizirani brezplačni lutkovni predstavi Pikec Ježek in Gasilko Jež v izvedbi lutkovnega gledališča Fru-Fru.

 Prav tako bodo potekale promocijske aktivnosti na temo obmejnega sodelovanja na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter sejemski obisk tujih strokovnih delavcev iz obmejnih županij in dežel Madžarske, Hrvaške, Italije in Avstrije. Uprava bo skupaj z Generalno policijsko upravo pripravila   in izvedla posvet na temo »MIGRACIJ«, ki je namenjen strokovni javnosti.

 Na ogled bo:

 Oprema organov, enot in služb CZ


Ocenjevanje škode po naravnih in drugih nesrečahSistem opazovanja, obveščanja, javnega alarmiranja ter informacijsko komunikacijski sistem:


Izobraževanje, usposabljanje, osebna in vzajemna zaščita


Mednarodno sodelovanje


Raziskovanje in razvojDrugo

 

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Program SOBRA 2016 (PDF datoteka)