Facebook
Twitter
YouTube

Urjenje mednarodne enote za reševanje na vodi v Makedoniji (21. 9. 2016)

Od 19. do 23. septembra 2016 poteka v Strugi, v Makedoniji, usposabljanje za člane mednarodnega modula za reševanje na in iz vode, ki je del Programa za preventivo, pripravljenost in odziv na poplave na Zahodnem Balkanu in v Turčiji (IPA FLOODS). Na usposabljanju je 44 udeležencev  iz Albanije, Kosova, Makedonije in Turčije, izvaja pa ga Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju s partnerji iz Italije.

Namen usposabljanja je preigrati postopke napotitve mednarodnega modula na intervencijo v tujo državo, praktično preizkusiti opremo za reševanje (nabavljeno v okviru projekta IPA FLOODS), spoznati hidrodinamiko vode in uriti tehnike reševanja na in iz vode ter na ta način izboljšati pripravljenost na nesreče, ki terjajo intervencije na in v vodi.

Enako usposabljanje bo potekalo tudi od 25. do 30. septembra v Črni Gori, udeležili pa se ga bodo člani mednarodnega modula za reševanje na in iz vode iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške in Srbije.

Oba mednarodna modula se bosta nato preizkusila v praktični vaji IPA CRO FLOODS 2016, ki bo od 17. do 21. oktobra na Hrvaškem, v okolici Zagreba.

Foto: Domen Torkar, URSZR

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE