Facebook
Twitter
YouTube

FACE 2016 v Sloveniji (28. 6. 2016)

V Ljubljani bo od 30. junija do 2. julija 2016 mednarodna prireditev evropskih nacionalnih društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca FACE, ki skrbi za razvoj in zavedanje pomena laične prve pomoči in že od leta 1987 vsako leto gostuje v drugi državi. V soboto, 2. julija, bo med 8. in 17. uro v središču Ljubljane 21 ekip iz 18 evropskih držav prikazalo znanje in izurjenost pri dajanju prve pomoči poškodovanim, in sicer v 10 različnih nesrečah. Na Kongresnem trgu pa se bo predstavilo nekaj pomembnih organizacij, ki se ob različnih nesrečah odzovejo na klic v sili (112). Sklepna slovesnost bo v Križankah. Na njej bodo ob 20.30 razglašeni rezultati evropskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči, s čimer se bo uradno končala prireditev, na kateri bo sodelovalo več kot 500 udeležencev.

Vljudno vabljeni!

Kaj je FACE – First Aid Convention in Europe

FACE je mednarodna javna prireditev nacionalnih društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca, ki že od leta 1987 vsako leto gostuje v drugi državi. Njen glavni namen je ljudem predstaviti skrb za poslanstvo, razvoj in zavedanje pomena prve pomoči. Sodelujočim nacionalnim društvom Rdečega križa in Rdečega polmeseca omogoča izmenjavo znanja, izkušenj in dobrih praks o prvi pomoči.

Prireditev bo od 30. junija do 2. julija 2016 v Ljubljani.

Organizator prireditve FACE 2016 je Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje ter Mestno občino Ljubljana. Sodelovalo bo več kot 550 udeležencev – članov ekip prve pomoči, sodnikov, maskerjev poškodb, imitatorjev poškodb (poškodovancev) in statistov ter prostovoljcev. Ekipe prve pomoči bodo svoje znanje in veščine prikazale na desetih različnih delovnih mestih v mestnem središču, na katerih bodo simulirane različne nesreče, s poškodbami, ki bodo na imitatorjih realno prikazane.

Sodelovale bodo ekipe prve pomoči Rdečega križa in Rdečega polmeseca iz Albanije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Irske, Italije, Kazahstana, Kirgizistana, Latvije, Makedonije, Nemčije, Norveške, Poljske, Romunije, Slovaške, Srbije in Švice.

Kot enaindvajseta bo zunaj konkurence sodelovala tudi ekipa prve pomoči Mestne občine Ptuj 1, ki je na lanskem državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa dosegla prvo mesto in bo naslednje leto zastopala Slovenijo na FACE 2017.

FACE 2016 bo del dogodkov ob počastitvi 150-letnice delovanja Rdečega križa na Slovenskem. Poleg preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči bo med prireditvijo tudi več drugih dogodkov, kot so simpozij za strokovno javnost, predstavitve in različni programi za goste.

Predstavitve na Kongresnem trgu

Na Kongresnem trgu bodo 2. 7. 2016 med 8. in 17. uro predstavljene sile za zaščito, reševanje in pomoč, Policija ter Slovenska vojska.  

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE