Facebook
Twitter
YouTube

Pobuda za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje (1. 4. 2016)

Republika Slovenija – Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje letos predseduje Pobudi za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za Jugovzhodno Evropo (DPPI SEE) ter soorganizira 32. Regionalno srečanje te pobude, ki bo 5. in 6. aprila 2016 v Portorožu. Namen spomladanskega zasedanja je priprava načrtov za nadaljnje uspešno sodelovanje držav v regiji. Udeležile se ga bodo delegacije večine držav članic pobude (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Hrvaška, Makedonija, Slovenija, Srbija in Turčija), predstavniki Regionalnega sveta za sodelovanje (RCC), Evropske komisije in Združenih narodov ter predstavniki partnerskih držav  (Avstrija, Danska, Italija, Madžarska).

Poleg predstavitve in pregleda aktivnosti s področja civilne zaščite na regionalni ravni je namen spomladanskega zasedanja priprava načrtov za nadaljnje uspešno sodelovanje držav v regiji. Hkrati so regionalni sestanki priložnost za krepitev sodelovanja s partnerskimi organizacijami in državami, ki pobudo podpirajo.

Teme sestanka bodo pregled aktualnih dogodkov ter razvoja na področju civilne zaščite v državah članicah pobude, letni načrt Projekta izobraževanja in usposabljanja za varstvo pred nesrečami v Jugovzhodni Evropi (program DMTP), izvajanje Projekta skupne enote za ukrepanje ob poplavah (projekt JERU), predstavitev projektov EU ter vključevanje držav članic pobude v evropske projekte, predstavitev aktivnosti civilne zaščite v trenutni migracijski situaciji ter načrti nadaljnjega sodelovanja v regiji.

Služba za mednarodne in evropske zadeve

Foto: Arhiv URSZR

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Informacija za medije (Word datoteka)