Facebook
Twitter
YouTube

Danes prispela pomoč Madžarske, v četrtek prispe pomoč Nemčije (3. 11. 2015)

V Državni logistični center za zaščito in reševanje v Roje je včeraj zjutraj prispela pomoč Luksemburga, popoldne pomoč Slovaške, danes zjutraj pa pomoč Madžarske. Gre za humanitarno materialno pomoč (večinoma postelje, odeje, spalne vreče in zaščitna sredstva, pa tudi medicinski pripomočki), ki bo poslana v sprejemne in namestitvene centre za migrante po državi. V četrtek pričakujemo pomoč Nemčije; 10 velikih ogrevanih šotorov z razsvetljavo.Namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Branko Dervodel se je ob predaji pomoči zahvalil Marianu Zahori, predstavniku slovaškega veleposlaništva v Sloveniji.

Pomoč Luksemburga je 26.000 parov rokavic za enkratno uporabo, 3.000 zaščitnih oblek, dva kompleta za oživljanje LifePak 15 in 10.000 obraznih zaščitnih mask FFP2. Republika Slovaška pošilja 500 odej, 500 spalnih vreč, 275 prevlek za postelje, 135 prenosnih postelj in 15 gasilskih miz. Republika Madžarska je poslal 78 šotorov za zimske razmere s pečmi na drva ali olje (zmogljivost posameznega šotora je do 20 ljudi). Nemčija pa pošilja 10 velikih šotorov (70,8m2) z ogrevanjem in razsvetljavo. 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je zaprosila za pomoč v obliki materialno-tehničnih sredstev, zaščitnih sredstev, potrebnih za začasno namestitev in oskrbo beguncev, ter za delovanje reševalnih in humanitarnih delavcev. Poleg pomoči evropskega mehanizma za Civilno zaščito je pomoč na podlagi dvostranskega sodelovanja ponudila tudi Nemčija. URSZR vseskozi sodeluje tudi z Visokim komisariatom Združenih narodov za begunce (UNHCR), ki poleg materialne pomoči zagotavlja tudi prevajalce in svetovalce.

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE