Facebook
Twitter
YouTube

Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2015 (15. 5. 2015)

Od četrtka, 1. oktobra, do sobote, 3 oktobra, bodo v Murski Soboti Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2015, je na današnjem prvem sestanku odbora za organizacijo prireditve, ki ga vodi poveljnik CZ RS Srečko Šestan, potrdil organizacijski odbor. V njem sodelujejo predstavniki vseh ključnih delov sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in predstavniki Mestne občine Murska Sobota, ki letos gosti prireditev. Tradicionalni, že šesti dnevi zaščite in reševanja, se bodo poslej v spomin na dolgoletnega poveljnika Civilne zaščite Mirana Bogataja imenovali Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja.

Tradicionalno prireditev, že šesto zapored, s katero se predstavlja sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, se organizira vsako drugo leto in običajno jo obišče več kot 10.000 ljudi.

Dnevi zaščite in reševanja so največja predstavitev sil za zaščito in reševanje in tudi sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. V središču mesta bodo dinamične predstavitve delovanja različnih reševalnih služb, društev in organizacij. V okviru prireditve bo državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite, državna vaja sil za zaščito in reševanje, tekmovanje gasilskih desetin, tek 112 in vrsta strokovnih posvetov in srečanj.

V šotoru sredi mesta se bodo poleg Uprave RS za zaščito in reševanje predstavile vse najpomembnejše zmogljivosti, ki so del sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, v manjšem šotoru in tudi na prostem pa proizvajalci in prodajalci najrazličnejše opreme za zaščito in reševanje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE