Facebook
Twitter
YouTube

Usposabljanje z avstrijskimi strokovnjaki za psihosocialno pomoč (15. 5. 2015)

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu je včeraj potekalo usposabljanje za psihosocialno pomoč po nesrečah. Usposabljanje so izvedli avstrijski strokovnjaki Civilne zaščite dežele Štajerske s sedežem v Gradcu, in sicer prim. dr. Katharina Purtscher Penz, Edwin Benko in Cornelia Forstner. Usposabljanje je potekalo v okviru projekta Pomoč žrtvam, ki ga sofinancira Evropska unija iz Sklada za notranjo varnost.

Vodja Koordinationsstelle Krisenintervention prim. dr. Katharina Purtscher Penz je predstavila vsebine iz psihotravmatologije, psihosocialne pomoči otrokom in mladostnikom, predavatelja Edwin Benko in Cornelia Forstner pa sta govorila o kriznih dogodkih in stresu, komunikaciji v kriznih situacijah, organizaciji prostovoljcev pri psihosocialni pomoči in drugo. Izvajalci usposabljanja imajo večletne izkušnje z organiziranjem prostovoljcev za izvajaje psihosocialne pomoči ponesrečenim prebivalcem na Štajerskem v Avstriji.

Usposabljali so se psihologi, zdravstveni delavci, pedagogi in drugi prostovoljci, ki delujejo pri Rdečem križu Slovenije, in ti bodo potem usposabljali druge prostovoljce Rdečega križa po Sloveniji.

dr. Andreja Lavrič

foto: Jakob Oražem

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE