Facebook
Twitter
YouTube

Vaja Podnanos 2015 (11. 5. 2015)

V nedeljo, 17. maja 2015,  bo na avtocestnem odseku Rebrnice  med Vipavo in Razdrtim enodnevna, teoretična in praktična vaja sil za zaščito in reševanje z okoli 100  udeleženci. Vaje je namenjena je preverjanju pripravljenosti za ukrepanje ob množični nesreči v predoru Podnanos. Predpostavka vaje je prometna nesreča, v kateri so udeležena 4 vozila  in 12 ljudi, od katerih je več ukleščenih v avtomobilih. Vajo si bo lahko ogledala strokovna javnost, splošno javnost  bodo seznanili novinarji.

Predpostavke vaje

Na hitri cesti Vipava–Razdrto v predoru Podnanos v smeri proti Razdrtemu se je nepredvideno ustavilo tovorno vozilo. Nekaj trenutkov pozneje se je zaradi prevelike hitrosti in neupoštevanja signalizacije pred predorom zgodila prometna nesreča z naletom treh osebnih vozil. Po prvih informacijah so vsa štiri vozila obstala na cestišču, približno 200 metrov od vzhodnega portala predora Podnanos. V nesreči je udeleženih 12 ljudi, od katerih jih je več ukleščeno v avtomobilih.

 Cilji vaje

 Organizacija vaje

Vajo bodo organizirali in izvedli Izpostava URSZR Nova Gorica, DARS d. d., PU Nova Gorica, ZD Ajdovščina, ZD Postojna, ZD Nova Gorica, GZ Postojna, GZ Vipava, GZ Ajdovščina, GRC Ajdovščina in CZ Vipava.

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE