Facebook
Twitter
YouTube

Priznanje upravi za pomoč Hrvaški ob poplavah (3. 12. 2014)

V Krapini na Hrvaškem je bila v sredo, 3. decembra 2014, slovesnost, na kateri so se zahvalili tudi državam, ki so Hrvaški pomagale ob letošnjih katastrofalnih poplavah. Na slovesnosti, ki jo je pripravila Državna uprava za zaščito in reševanje Hrvaške in ki je bila pod pokroviteljstvom predsednika Hrvaške Iva Josipovića, so zahvalno plaketo Upravi Republike Slovenije  za zaščito in reševanje izročili Darku Butu, generalnemu direktorju. Slovenija je v duhu dobrososedskih odnosov Hrvaški ponudila takojšnjo pomoč s sredstvi za protipoplavno zaščito, državi pa s projektom Mura 2015 načrtujeta skupne aktivnosti za izboljšanje ukrepanja ob poplavah.

 

Slovenija je letos nudila pomoč s sredstvi za protipoplavno zaščito sosednji Hrvaški, in sicer februarja ob poplavah na območju Karlovške, Zagrebške in Siško-Moslovačke županije, maja v Vukovarsko-Sremski županiji in septembra na območjih Karlovca, Medžimurja in Siško-Moslovačke regije.

Slovenija in Hrvaška na področju varstva pred nesrečami že vrsto let sodelujeta na dvostranski, regionalni in evropski ravni v duhu medsebojnega spoštovanja in prijateljskih odnosov. Hrvaška je Sloveniji pomagala z generatorji električne energije (agregati) ob februarskem žledu.  

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE