Facebook
Twitter
YouTube

Enota CZ za prečrpavanje vode se vrača iz Srbije (29. 4. 2014)

Začasna operativna enota Civilne zaščite za prečrpavanje vode s 25 pripadniki, desetimi vozili in tremi muljnimi črpalkami, se po uspešni akciji v Republiki Srbiji vrača domov.   Slovenska enota je naloge,  dogovorjene s predstavniki Civilne zaščite na poplavljenih območjih, lokalnimi skupnostmi in gasilci, izvajala v okolici Valjeva, Čačka in Prokuplja. Z delom je zaključila v ponedeljek, danes pozno popoldan se bo vrnila v Slovenijo.
 

Enota Civilne zaščite je v Srbijo prispela v soboto, 26. 4. 2014 v zgodnjih jutranjih urah in  še isti dan pričela s prečrpavanjem vode ob poplavah, ki so Srbijo prizadele v predhodnih dneh. Zaradi povečanega pretoka  se je voda razlivala po kmetijskih površinah, infrastrukturi, športnih objektih in  ogrožala tudi posamezne stanovanjske zgradbe in gospodarska poslopja.
 
Delo na terenu je obsegalo  seznanitev in prevzem naloge, prevoz na kraj izvedbe, ogled terena, priprava in prečrpavanje vode, poročanje o izvedbi, štabno delo, pospravilo opreme in pripravo na izvedbo naslednje naloge.
 
Sektor za operativo

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Lokacije delovanja (PDF datoteka)