Facebook
Twitter
YouTube

Posredovali so tudi pripadniki Jamarske reševalne službe (29. 10. 2013)

Po sobotnem požaru v  Domžalah je na strehi bloka ostal kup skrivenčene pločevine, ki so jo  pripadniki Jamarske reševalne službe najprej zasilno zasidrali v betonske preklade, potem pa odstranili, sicer bi jo veter razmetal po okolici in bi ogrožala ljudi. »Ta akcija je še ena od takšnih, ki dokazuje da člani JRS nismo samo za v jame, ampak smo mogoče edini, ki lahko tako hitro in učinkovito  pristopimo k zahtevnemu problemu in ga tudi rešimo. Hvala vsem, ki ste z dvodnevnim delom znižali stroške sanacije za nekaj tisoč evrov in  upam, da bodo to znali ceniti tudi drugi.« je v imenu jamarjev sporočil Maks Marela.

Jamarska reševalna služba je ena od naših javnih reševalnih služb, poleg gasilske, gorske in  podvoden reševalne službe ter službe za zaščito morja v primeru ekološke ali kakšne druge nesreče. Uprava za zaščito in reševanje sofinancira njihovo dejavnost, njeni pripadniki pa v primeru naravne ali kakšne druge nesreče sodeluje pri intervencijah, ko gre za zaščito, reševanje ali pomoč.
V Domžalah so posredovali člani Društvo za raziskovanje jam "Simon Robič" iz Domžal, tudi člani Jamarske reševalne službe Slovenije. Aktiviral jih je poveljnik CZ občine Domžale.
 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE