Facebook
Twitter
YouTube

Slovenijo bo obiskala komisarka Kristalina Georgieva. (16. 10. 2013)

Jutri, 17. oktobra,  bo Slovenijo obiskala Kristalina Georgieva, evropska komisarka za mednarodno sodelovanje, človekoljubno pomoč in krizno odzivanje ob nesrečah. Komisarka se bo udeležila konference Slovenski razvojni dnevi, ki jo organizira Ministrstvo za zunanje zadeve in sodelovala v panelu Humanitarna pomoč – EU kot globalna donatorica in vloga malih držav ter na sklepnem zasedanju konference. Sprejela jo bosta predsednik države Borut Pahor in predsednica Vlade RS Alenka Bratušek, sestala pa se bo tudi z ministrom za obrambo Romanom Jakičem in državnim sekretarjem na Ministrstvu za zunanje zadeve Bogdanom Benkom.

Obisk evropske komisarke Georgieve je doslej najvišji obisk predstavnika Evropske unije s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v Sloveniji. V Evropski komisiji je področje varstva pred nesrečami  umeščeno v Generalni direktorat DG ECHO, ki je pristojen za področje humanitarne pomoči in civilne zaščite.
 
Z ministrom za obrambo Romanom Jakičem bosta izmenjala informacije o aktualnem dogajanju na področju varstva pred nesrečami v Sloveniji in v Evropski uniji. Poseben poudarek bosta namenila aktivnostim Slovenije v mehanizmu civilne zaščite EU in vlogi Slovenije pri krepitvi sodelovanja z državami kandidatkami in potencialnimi kandidatkami Zahodnega Balkana na področju civilne zaščite. 
 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE