Facebook
Twitter
YouTube

112 – en nos, ena usta, dve očesi (1. 2. 2013)

Ni naključje, da je prav 11. februar izbran za mednarodni dan enotne evropske številke za klic v sili. Zapišite datum 11. 2., zbrišite ločilo in dobili boste 112. Številke si ni tako  težko zapomniti. Otroci si jo najlaže zapomnijo, če jim pokažemo obraz, in sicer en nos, ena usta in dve očesi. Za vse nas je pomembno, da si jo dobro zapomnimo, da se je bomo bolj ali manj pretreseni ob različnih nesrečah laže spomnili.

Uprava RS za zaščito in reševanje se bo letos spomnila evropskega dneva številke 112 tudi tako, da bo vedenje in znanje o pomenu te številke in s tem tudi področja zaščite in reševanja približala predvsem otrokom in mladim.
 
Vseh 13 izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje po Sloveniji bo 11. 2. v svoje regijske centre za obveščanje povabilo otroke iz višjih razredov osnovnih šol. Pokazali jim bodo center za obveščanje v njihovem kraju ali njihovi bližini, jim povedali, da bodo tukaj sprejeli njihov klic na številko 112, če bodo v stiski in bodo potrebovali pomoč, ter jih tako seznanili s številko 112.
 
Poleg tega bodo predstavniki izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje s predstavniki lokalnih območnih združenj Rdečega križa 11. 2. obiskali osnovne šole in otrokom višjih razredov poleg predstavitve številke 112 pokazali tudi temeljne postopke oživljanja in delovanje defibrilatorja. Otrokom bodo razdelili tudi tiskana promocijska gradiva na temo naravnih in drugih nesreč.
 
Za ozaveščanje splošne javnosti je za promocijo številke 112 Sektor za načrtovanje in preventivo pripravil radijski oglas, ki ga bo objavljal Radio Slovenija med 11. in 17. februarjem na prvem in drugem programu.

Fotografija:
Risbico je za natečaj Naravne in druge nesreče 2008/2009 narisal Žan Bartoj pod vodstvom mentorice Marija Vovk iz Trbovelj.
 

radijski oglas 112
Če ne vidite videa, preverite, da imate nameščen Windows Media Player vtičnik.
nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE