Facebook
Twitter
YouTube

Tudi ekipi URSZR na zmagovalnih stopničkah (14. 1. 2013)

Na Rudnem polju na Pokljuki je bilo 12. januarja 42. tradicionalno tekmovanje Slovenske vojske in Policije v patruljnem teku na smučeh, na katerem so letos drugič sodelovale tudi ekipe sil za zaščito in reševanje. Sodelovalo je 42 moških in 13 ženskih ekip, tekmovanja pa so se udeležili tudi vojaški in policijski veterani, saj je patruljni tek del tradicionalne prireditve Po stezah partizanske Jelovice – Dražgoše 2013.
Absolutni zmagovalec tekmovanja je ekipa 132. gorskega bataljona, s časom 58:42,1. Iz sistema zaščite, reševanja in pomoči so se med gorskimi reševalci, gasilci, ekipo Uprave RS za zaščito in reševanje, jamarsko reševalno službo in skavti, najbolje odrezali poklicni gasilci iz Kranja. Drugo mesto je zasedla ekipa Uprave RS za zaščito in reševanje, tretje pa ekipa Gorske reševalne službe iz Bovca.

Na letošnjem patruljnem teku na smučeh, ki ga z namenom preverjanja pripravljenosti,   vzdržljivosti,  obvladovanja smučarskih veščin in strelske izurjenosti sodelujočih, organizira Poveljstvo za podporo Slovenske vojske, je sodelovalo 42 ekip v moški konkurenci in13 ekip v ženski konkurenci. Med ekipami, štele so po štiri člane, je bila letos tudi ekipa avstrijske vojske.

Na Rudnem polju so bile na desetkilometrski progi za moške z višinsko razliko približno 450 metrov, oziroma petkilometrski progi z višinsko razliko približno 225 metrov za ženske, postavljene delovne točke, ki spominjajo na partizansko bojevanje. Ekipe so streljale z malokalibrsko puško, se plazile pod oviro, metale šolske bombe v cilj, nosile ranjenca na nosilih, premagovale teren peš in na smučeh.
 
Iz sistema zaščite, reševanja in pomoči je sodelovalo 9 ekip. Med gorskimi reševalci, gasilci, ekipama URSZR, jamarsko reševalno službo in skavti,  so se najbolje odrezali poklicni gasilci iz Kranja. Ekipa Uprave RS za zaščito in reševanje je osvojila drugo mesto, tretje pa ekipa Gorske reševalne službe RS iz Bovca. V ženski konkurenci je bila v konkurenci reševalnih ekip prva in edina ženska ekipa Uprave RS za zaščito in reševanje.
 
Čeprav je v ospredju prireditve obeležitev partizanskih bojev in druženje, so se  ekipe zavzeto potegovale tudi za zmago. Letos je v kategoriji moški absolutno zmagala ekipa 132. gorskega bataljona, ki je s časom 58:42,1 za dobrih deset sekund prehitela lansko zmagovalno ekipo Specialne enote policije. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Poveljstva za podporo Slovenske vojske. Absolutni zmagovalec v ženski konkurenci je bila s časom 40:42,7 ekipa Poveljstva za podporo SV, na drugem mestu je bila ekipa 10. MOTB, na tretjem pa 2. ekipa PP SV.
 


 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE