Facebook
Twitter
YouTube

Civilna zaščita bo v pripravljenosti (30. 10. 2012)

Hidrološke in meteorološke napovedi Agencije RS za okolje in prostor za prihodnje dni niso dobre in v noči od srede na četrtek bo  na območju reke Krke najverjetneje ponovno razglašen rumeni alarm. Tudi v  nedeljo in prvi polovici naslednjega tedna se  po opozorilu ARSO obetajo obilne padavine na širšem območju države. Zaradi takšnih hidroloških in meteoroloških napovedi in opozoril ARSO je poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan odredil pripravljenost  štabov in enot Civilne zaščite iz Severno Primorske, Obalne,Gorenjske, Ljubljanske, Dolenjske in Zahodno štajerske regije in tudi dosegljivost operativne sestave Štaba CZ republike Slovenije.  

Poveljnik Civilne zaščite RS  Srečko Šestan je  odredil poveljniku Civilne zaščite  za Dolenjsko regijo, da morajo biti v sredo dosegljivi pripadniki operativnega regijskega štaba in služb za podporo, pa tudi poveljniki gasilcev na medobčinski ravni na Dolenjskem.
 
Odredil je, glede na vremensko napoved za nedeljo in začetek prihodnjega tedna, da so dosegljivi regijski poveljniki Civilne zaščite iz Severno Primorske, Obalne,Gorenjske, Ljubljanske, Dolenjske in Zahodno štajerske regije in tudi člani operativnih štabov v regijskih poveljstvih, podporne  službe  in druge enote, ki so predvidene za ukrepanje ob poplavah.  
 
Po odredbi poveljnika morajo biti v pripravljenosti tudi občinski poveljniki Civilne zaščite, predvsem v zahodnem delu države,  vzdolž celotnega porečja Vipave in porečja Krke. 
 
Tudi Uprava RS za zaščito in reševanje bo v pripravljenosti in sicer  regijske izpostave na zgoraj naštetih območjih, regijski centri za obveščanje na teh območjih, podporne službe na ravni države in državni logistični center v Rojah.    

Foto: Arhiv URSZR

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE