Facebook
Twitter
YouTube

Svetovni dan Civilne zaščite (28. 2. 2006)

Tudi letos bodo ljudje, ki so se izkazali pri varovanju in reševanju človeških življenj in materialnih dobrin prejeli priznanja

Ob 1. marcu - svetovnem dnevu Civilne zaščite bo jutri, v sredo, ob 13.00, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani tradicionalna osrednja državna prireditev, na kateri bodo podelili priznanja ljudem, ki so se izkazali pri varovanju človeških življenj in materialnih dobrin ob naravnih in drugih nesrečah. Nagrajence in druge zbrane bo nagovoril predsednik Vlade RS gospod Janez Janša.

Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Miran Bogataj in namestnik poveljnika CZ RS ter generalni direktor URSZR Bojan Žmavc bosta v Cankarjevem domu podelila 40 priznanja CZ. Na prireditvah, ki se bodo do konca prihodnjega tedna zvrstile po regijah in občinah, pa bodo podelili še 221 priznanj in nagrad CZ. Ob svetovnem dnevu Civilne zaščite bodo v Sloveniji ljudem, ki so se izkazali pri varovanju človeških življenj in lastnine ob naravnih in drugih nesrečah, skupaj podelili 261 priznanj CZ in sicer:

- 139 bronastih znakov,

- 76 srebrnih znakov,

- 35 zlatih znakov,

- 10 plaket in

- 1 kipec CZ.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE