Facebook
Twitter
YouTube

Slovenski gasilci zaključujejo misijo v Afganistanu (21. 2. 2006)

Iz Kabula se je vrnila skupina petih slovenskih gasilcev, v prihodnjih dneh se bosta še dva in s tem bodo naši gasilci končali svojo misijo v Afganistanu

V četrtek, 16. februarja 2006, se je v Slovenijo vrnil del kontingenta sil SV, ki je šest mesecev sodeloval v misiji ISAF v Afganistanu. Kot del kontingenta je v Slovenijo prispelo tudi pet od skupaj sedmih gasilcev, ki so šest mesecev službovali na letališču v Kabulu.

Preostala dva gasilca se bosta vrnila v Slovenijo v prihodnjih dneh z zadnjo skupino. V naslednjih dneh imajo gasilci še različna opravila kot so zdravniški pregledi, vračilo opreme in podobno. Predvidoma v začetku marca pa se bodo vrnili v svoje prejšnje službe.

Delo na letališču so slovenski gasilci opravljali v izmenah in je vključevalo različne vrste preventivnih nalog, nalog reševanja oseb in imetja, gašenja različnih požarov, posredovanje v primeru izlitja nevarnih snovi, posredovanje pri polnjenju goriva in pri usposabljanju afganistanskih gasilcev. Z njihovo vrnitvijo se je končala tudi misija slovenskih gasilcev na letališču v Kabulu in v Afganistanu.

V štirih ciklih se je misije udeležilo 17 gasilcev, ki so bili za svoje delo večkrat pohvaljeni in tudi odlikovani.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE