Facebook
Twitter
YouTube

FACE 2011- Predstavitev ekipe Prve pomoči Mestne občine Ptuj (14. 9. 2011)

V Italiji, Jesolo Lido pri Benetkah bo v času od 15. do 18. septembra 2011 potekal Evropski festval prve pomoči "FACE", ki se ga bo udeležila tudi ekipa CZ Mestne občine Ptuj.

Na FACE potekajo različne delavnice in predstavitve s področja prve pomoči ter tudi tekmovanje ekip, ki se ga udeležujejo iz vse Eevrope. Tekmovanje ekip prve pomoči je sestavni del Zbora ekip prve pomoči evropskih nacionalnih društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca. Slovenijo bo zastopala ekipa CZ Mestne občine Ptuj, ki je bila najboljša na lanskoletnem državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči v Murski Soboti.
Ekipo sestavljajo obvezniki Civilne zaščite, ki prostovoljno sodelujejo v sestavi: Matjaž Antonič (vodja), Tomaž Bombek (namestnik vodje), Janez Fridl, Darko Kuzma, Miran Arnuš, Miha Ciglar in Boštjan Krajnc. Na letošnji FACE se je pripravljala pod vodstvom Rozike Ojsteršek ter inštruktotrjea prve pomoči Zlatka Kvrziča, dipl. zdr. Priprave so bile sestavljene iz teorije in praktičnega usposabljanja. Teorija je vsebovala nujna prepoznavanje poškodb, ter prepoznavanje bolezenskih stanj.
Ekipa prve pomoči Mestne občine Ptuj, ki se letos udeležuje Evropskega preverjanja prve pomoči (FACE 2011), je bila do sedaj 4-krat zmagovalec na nivoju Republike Slovenije in je bila udeleženka FACE na Češkem, v Avstriji in v Angliji. Kot bolničarji so člani ekipe PP v vsakodnevnem življenju posredovali že mnogokrat. Njihova pomoč, ko so prispevali k rešitvi življenja je zabeležena kar 16-krat. Po toliko rešenih življenjih in po neštetih človekoljubnih dejanjih pomeni uvrstitev na FACE 2011 nagrado za vse pretekle uspehe in motivacijo za nadaljnja človekoljubna dejanja.
Več na: http://cri.it/face2011.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE