Facebook
Twitter
YouTube

URSZR sodeluje na Otroškem bazarju (7. 9. 2011)

Tudi letos Uprava RS za zaščito in reševanje sodeluje na izobraževalno-sejemski prireditvi Otroški bazar, ki poteka med 8. in 11. septembrom 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Prireditev je brezplačna in je namenjena predvsem otrokom, njihovim staršem, vzgojiteljem ter učiteljem.

S sodelovanjem na Otroškem bazarju želimo mlade seznaniti z osebno in vzajemno zaščito ob naravnih in drugih nesrečah, s številko za klic v sili 112 ter z organizacijo in nalogami sil za zaščito, reševanje in pomoč.

Na našem razstavnem prostoru v Stekleni dvorani (C) so obiskovalcem na voljo informacije v zvezi z naravnimi in drugimi nesrečami ter zgibanke na to temo, na ogled pa so tudi posnetki z različnih reševalnih vaj. Otroci lahko rešijo nagradni kviz in si v četrtek ali petek ob 9. uri ogledajo lutkovno predstavo »Pikec Ježek in gasilko Jež«. Skupaj z URSZR se na notranjem prostoru predstavljata tudi Rdeči križ Slovenije in Gasilska zveza Slovenije.

Zunaj, na ploščadi, svojo reševalno opremo predstavljajo službe in enote iz sistema zaščite in reševanja – gasilci, kinologi, jamarji, gorski reševalci in potapljači.

Vljudno vabljeni!

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE