Facebook
Twitter
YouTube

Predaja gasilskega vozila Občini Klina na Kosovu (19. 5. 2010)

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič je v spremstvu veleposlanika g. Jožefa Hlepa, generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje mag. Borisa Balanta in poveljnika sil Slovenske vojske generalmajorja Alana Gederja včeraj, v torek, 18. maja, slovesno predala gasilsko vozilo Bremach trake z nadgradnjo GVGP-1 Občini Klina na Kosovu.

Vlada Republike Slovenije je 26. 11. 2009 sprejela sklep v zvezi s pomočjo pri opremljanju in usposabljanju gasilcev v občini Klina, Republika Kosovo, številka 51000-15/2009/5. Ministrstvo za obrambo – Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v ta namen organiziralo pet dnevno osnovno usposabljanje za gašenje gozdnih požarov in uporabo gasilskega vozila v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.
Usposabljanje, ki je bilo prilagojeno kosovskim potrebam in predznanju kosovskih gasilcev, so pripravili in izvedli slovenski gasilski inštruktorji. Program je bil pripravljen predvsem s ciljem usposobiti gasilce za optimalno uporabo vozila s poudarkom na taktičnih nastopih ob požarih v naravi. Gasilce, ki so se udeležili usposabljanja, smo opremili tudi z ustrezno osebno zaščitno opremo za gašenje gozdnih požarov.
Slovesnosti ob predaji gasilskega vozila Bremach Trake z nadgradnjo za gašenje gozdnih požarov GVGP-1 so se udeležili namestnik predsednika vlade g. Hajredin Kuqi, minister varnostnih sil g. Fehmi Mujota, pomočnik ministra za notranje zadeve g. Fatmir Xhelili, veleposlanik Republike Kosovo v Sloveniji g. Anton Berisha, župan Občine Klina g. Sokol Bashota, drugi predstavniki občine in občani. Skupno izjavo o donaciji gasilskega vozila in opreme za gašenje gozdnih požarov sta podpisala dr. Ljubica Jelušič in g. Hajredin Kuqi.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE