Facebook
Twitter
YouTube

Zaključek letošnjega natečaja za mlade avtorje (11. 5. 2010)

Uprava RS za zaščito in reševanje je v šolskem letu 2009/2010 že štirinajstič zapored razpisala natečaj za mlade likovne in literarne ustvarjalce. Ti so letos ustvarjali svoja dela na temo »Naravne in druge nesreče – Živali in nesreče«. Tako kot že vsa leta so bili mladi avtorji tudi letos razvrščeni v štiri starostne kategorije; predšolski otroci, učenci prve triade, učenci druge triade in učenci tretje triade. Odziv mladih avtorjev je bil zelo dober, zelo visoka pa je tudi kakovost njihovih del. Tako kot vsako leto se bodo najboljši likovni in literarni avtorji ter njihovi mentorji zbrali na zaključni prireditvi, ki bo v četrtek, 13. maja, ob 10.00 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani.

Natečaj za mlade likovne in literarne ustvarjalce je samo ena od akcij, s katerimi želi Uprava RS za zaščito in reševanje mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestiti, da se nesreče dogajajo vsakodnevno, da se lahko zgodijo tudi nam in da moramo biti na njih ustrezno pripravljeni.
Tudi letošnji natečaj za najboljša likovna in literarna dela na temo Živali in nesreče je potekal na regijski in državni ravni. Na natečaju je sodelovalo 4882 otrok in 925 mentorjev. V regijah so Izpostave URSZR dobile več kot 4800 del iz vrtcev in osnovnih šol. Izpostave so opravile izbor in na državni natečaj poslale 253 likovnih in 162 literarnih del. Državni komisiji sta nato med prispelimi deli izbrali 20 najboljših likovnih in 15 najboljših literarnih del. Nagrajena likovna in literarna dela so na ogled v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.
Okoli 100 udeležencev - nagrajencev, njihovih mentorjev, staršev ter predstavnikov izpostav URSZR si bo na zaključni prireditvi ogledalo lutkovno predstavo »Pikec Ježek in gasilko Jež«, nato pa bo sledila podelitev nagrad in priznanj nagrajencem in njihovim mentorjem. V drugem delu programa si bodo mladi in njihovi spremljevalci ogledali poligon Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje, kjer se usposabljajo različni reševalci in se seznanili z usposabljanjem članov Kinološke zveze Slovenije.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE