Facebook
Twitter
YouTube

Priprave na popis divjih odlagališč (17. 3. 2010)

V akcijo Očistimo Slovenijo se je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje vključila 28. januarja 2010, ko se je ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič s sodelavci, med katerimi sta bila tudi predstavnika URSZR, sestala s predstavnikoma organizatorjev akcije ga. Petro in g. Janezom Matos, ki sta predstavila namen akcije in kako si organizatorji predstavljajo vlogo Ministrstva za obrambo v njej.
V sobotnem popisu divjih odlagališč bo prostovoljno sodelovalo 60 delavcev URSZR z vozili in GPS napravami.

V petek, 12. februarja, je na URSZR potekal sestanek, na katerem so se predstavniki uprave z organizatorji akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu dogovorili, da bo URSZR sodelovala v akciji za popis divjih odlagališč, ki bo potekala 13. in 20. marca. Uprava je organizatorjem ponudila na razpolago terenska in druga vozila, ki jih bodo vozili delavci izpostav URSZR in nekaj GPS naprav, da bi popisovalci lahko opravili čim več dela.
Na žalost je prejšnjo soboto zaradi divjanja burje, zapadlega snega in snežnih padavin ponekod akcija odpadla oziroma so jo prestavili. Zdaj pa so na vseh Izpostavah URSZR, ki imajo sedeže v Brežicah, Celju, Koper, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Postojni, Ptuju, Slovenj Gradcu in Trbovljah, priprave na sobotni popis divjih odlagališč na višku.
Izpostave so organizatorjem akcije dale na voljo več kot 30 avtomobilov z vozniki, da bi lahko popisovalci opravili čim več dela in zagotovile so tudi podobno število GPS naprav. Vendar zanimanje, odvisno od regije do regije, med popisovalci oziroma organizatorji ni takšno kot so pričakovali na URSZR. Tako so v Mariboru ponudili štiri vozila z vozniki in organizatorji so jih z veseljem vzeli, medtem ko na Gorenjskem sploh ni zanimanja za vozila in voznike.
Na URSZR so se dogovorili, da bodo šli v soboto delavci iz izpostav na zbirna mesta v občinah z vozili in se prijavili koordinatorjem.
Tudi sicer številni ljudje kličejo na Izpostave URSZR in zastavljajo številna vprašanja, ki bi jih sicer morali organizatorjem. Dejstvo je namreč, da je v tej akciji URSZR samo sodelujoča in ne organizator akcije. Zato vse državljane z vprašanji na temo Očistimo Slovenijo v enem dnevu usmerjajo na organizatorje te akcije.
Povejmo še, da se bo sobotnega popisa divjih odlagališč prostovoljno udeležilo približno 60 delavcev URSZR in večina bo sodelovala v občinah, kjer imajo stalno bivališče..

Povezava na spletno stran OČISTIMO SLOVENIJO

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE